Vertalingen van of naar het Spaans, Engels en Nederlands

U kunt ook bij mij terecht voor beëdigde vertalingen.

Een correcte vertaling is van cruciaal belang voor uw imago en bedrijf

Maak direct al een goede indruk met een vertaling die klopt en uw lezer overtuigt door het gebruik van de juiste woorden en uitdrukkingen.

Een natuurlijk aanvoelende vertaling kan uw doelgroep overtuigen, ervoor zorgen dat u die grote opdracht binnensleept en levert een positieve indruk van uw bedrijf of dienst op. Een nauwkeurige vertaling is bijvoorbeeld op het gebied van medische, farmaceutische en juridische teksten essentieel. Daar spelen grote verantwoordelijkheden en (financiële) belangen een cruciale rol. Kortom, het is altijd de moeite waard om te investeren in een professionele vertaling.

Lengua Viva Linguistic Solutions - Karin Rijff-Molenaar - Beëdigd vertaler Engels Nederlands Spaans

Ik zet voor u de betekenis, het gevoel en bedoeling van uw woorden om

Een professioneel vertaler doet zo veel meer dan alleen de woorden omzetten naar een andere taal. Een professioneel vertaler zet de betekenis van de woorden, de gevoelens achter de woorden, de bedoeling van de schrijver om naar een andere taal. Soms kan dat betekenen dat er hele andere voorbeelden worden gebruikt.

Sommige schrijvers gebruiken bijvoorbeeld graag uitdrukkingen uit hun favoriete sport om een punt duidelijk te maken. Maar niet elke sport is overal bekend, niet elke sportterm is overal te gebruiken of kan zelfs maar vertaald worden zonder aan betekenis te verliezen. In dat geval moet er een andere uitdrukking gebruikt worden in de doeltaal, een die toch hetzelfde gevoel oproept.

Waarom een professionele vertaling zekerheid biedt

Bij een medische vertaling is nauwkeurigheid van extreem belang. Kloppen de getallen? Wordt de juiste schrijfwijze voor de doelgroep, het doelland gebruikt? Worden in die juridische tekst de juiste artikelen genoemd? Vertaal je de regel of zijn er andere regels in het land waar de vertaling voor bestemd is?

Hoe vertaal je de toeristische brochure zodat het de doelgroep uit een ander land ook aan zal spreken? Met welke culturele regels moet je rekening houden? Allemaal zaken waar een professioneel vertaler op zal letten. Precies de reden waarom een professionele vertaling overtuigender zal zijn.

Heb ik een beëdigde vertaling nodig?

Of u een beëdigde vertaling nodig hebt hangt af van het doel van de vertaling. Gaat het bijvoorbeeld om een document dat gelegaliseerd moet worden of een diploma, cijferlijst of andere akte die nodig is voor een procedure bij een officiële instantie (denk aan een ambassade), dan heeft u waarschijnlijk een beëdigde vertaling nodig. Weet u het niet zeker? Neem dan even contact met mij op zodat ik u hierover kan informeren.

Uw vertaling uitbesteden aan een professionele vertaler?

Vul het contactformulier in en ik neem zo spoedig mogelijk contact met u op voor een vrijblijvende offerte of het beantwoorden van uw vraag. Heeft u een dringende vraag? Bel mij dan via  +31 637542569.

Lengua Viva Linguistic Solutions - Karin Rijff-Molenaar - Beëdigd vertaler Engels Nederlands Spaans

Karin Rijff-Molenaar, beëdigd vertaler